Östenitik gruba dahil olan 201 ve 202 kalite paslanmaz çelikler, 304 kalite çeliğe göre daha az nikel bulundururlar. Bundan dolayı 304 numara kalitede çelik gibi manyetikleşme etkisi yapmaz.
Kimyasal çözünürlüklerini incelediğimizde 304 numara kalite çelik: %8 nikel ve %18 krom içerdiği görülür. 201 kalite paslanmaz çelikte ise %1 oranında nikel bulunurken %10 krem içermektedir. Bu nedenden ötürü mıknatıs ile 201 ve 202 numara kalite paslanmaz çeliklerin arasındaki fark kolay kolay anlaşılmaz.
Görünüm olarak incelendiğinde 304 ve 201 numaralı paslanmaz çeliklerde pek bir fark bulunmuyor. Yapılan tuz ve asit testlerinde 304 numaralı çelik 250 saat dayanıklılık gösterirken 201 numaralı paslanmaz çelik 190 saat dayandı. Farklı bir deyişle; krom ve nikel ile krom, manganez ve nikel kalite olanlar, manyetik özelliklere sahip olmamaktadır fakat gelişen teknolojiyle birlikte krom, nikel ve manganez üçlü östenitik kalite ürünlerin genişlediğini görürüz. Üretim maliyetleri açısından işleme konulan paslanmaz çelikler içinde, temel bileşenler korozyan olayına sebep olan ve krom oksit tabakasını oluştururken, korozyonun engellenmesinde yine temel krom maliyetleri fazla olmamaktadır. Buna rağmen korozyona direnç faktörünü arttıran bir bileşen olan molibden ve üretimi daha da kolay hale getiren nikelin ise üretim maliyeti çok yüksektir. Bu maliyetler nedeniyle östenitik grubunda bulunan ve 304 ve 316 numaralarına sahip ürünleri üretmek yüksek bir ücret gerektirir.
Kullanım alanları bakımından incelersek pişirici ekipmanları , mutfak ürünleri, düşük yüzey kalite özellikleri, endüstriyel mutfak gereçleri gibi alanlarda rahatça kullanımı sağlanır.
Piyasada rulo, sac, boru, profil ve şerit şeklinde bulunuyor.