Paslanmaz borular satine, polisajlı ve mat yüzeyli olabilmektedir. Üretim türlerine göre, dikişli ve dikişsiz paslanmaz boru olmak üzere iki tür paslanmaz boru çeşidi vardır. Paslanmaz borular üretim türlerine göre, kaynak işleminin niteliğin göre, yüzeylerine göre çeşitlenmektedir.
Dikişli ve dikişsiz olarak üretimi yapılan paslanmaz borular üretimden çıktıktan sonra yüzey işlemine tabi olabilirler. Yüzey işlemlerinden bir tanesi de satine işlemidir. Satine işlemi paslanmaz borunun teker halindeki zımpara taşlarının arasından geçmesi ile yapılmaktadır.
Satine işleminde 320 grid zımpara taşları kullanılmaktadır. Grid zımpara taşının hassasiyetine verilen isimdir. Grid rakamı ne kadar büyürse boru parlaklığı o kadar artacaktır.
Paslanmaz çekme borular üretilirken yüksek haddeleme hızı ve basıncı kullanılır. Çekme borular kaynak kullanılmadan üretilen borulardır. Üretiminde ileri teknoloji, kontrol ve tecrübe gerektirmektedir. Yüzeyleri satineli, polisajlı veya mat olabilmektedir. Satış rakamlarını kesit özellikleri ve paslanmaz kalitesi belirlemektedir.
Paslanmaz dikişli borular inşaat, sanayi ve tesisat uygulamalarında kullanılır. Dikişli boru üretilirken, kesilen çelik saç yuvarlatılır ve kaynak yapılır. Yüzeyleri satineli, polisajlı veya mat olabilmektedir. Satış rakamlarını kesit özellikleri, paslanmaz kalitesi, kaynak tipi belirlemektedir.
Satineli paslanmaz boru arayışında iseniz dikişli veya dikişsiz farklı kesitlerdeki boruları firmamızdan temin edebilirsiniz. Satineli boru çapları ve diğer boyutlarını öğrenmek için kataloglarımızı inceleyebilir veya bizler ile iletişime geçebilirsiniz. Her türlü paslanmaz boru teminini yapabilmekteyiz.